21 Kasım 2012 Çarşamba

Son Kez

 

   Ne vakitlerdi bilmiyorum.Yazdı galiba yada ilkbahar , olabilir mi ?Mevsimi değildi hissettiklerimin çünkü.Yeşil yapraklar vardı, çiçekler vardı, şu meşhur kelebekler  vardı, mis kokuyordu soluduğum hava, suyun tadı başkaydı.Oysa mevsim kıştı, sert vuruyordu ama acıtmıyordu.
   Başka bir tür, bu dünyaya ait olmayan bir acı.
   Duamdaydı, tüm dilek haklarımı  aynı şey için kullandım, hep içimdeydi.Yanımdakiler ne gördü, bir çocuk ağlamıştı sanki, birisi gamzelerini yaya yaya sırıtmıştı , sen hangi şarkıyı mırıldanmıştın, biri kahve fincanını kırmıştı, domatescinin arabası devrilmişti.Çok silik, anımsayamıyorum .
   Ruhum da ki boşluklar dolmuş gibiydi.Aşkın işine bak dedim, sonra döndüm kendi içime baktım.

    Aynı yıldıza baktık biliyorum.
Evren büyülü, her şey de sihir var.Buna inanıyorum.Şeytanları kovalıyorum.Günahtan uzak duruyorum.Ben hep hayal kuruyorum.Gelmeyecek insanları bekliyorum.Barışlar diliyorum nicesini diliyorum.
    Ruh güzel ve derin olanı sever.
    Güzeli seviyorum sonu olmayanı.
    Bak artık ağlamıyorum.Şarkılar da hiçbir şey hissetmiyorum.Uyuştu bedenim, tüm hislerim.
    Dökülen gözyaşlarımı,göz pınarlarıma geri dikemem çünkü.Ben bilmiyorum unutmayı,kızmayı beceremiyorum.Yazmayı bile unutmuşum.Cümle kurmak zor gelir olmuş.Sözcükleri geri çağırmak için geç mi kaldım.Kaç ay olmuş?Denemeye çalışıyorum işte, bi çare...
   Rüzgarlarla konuşmayı da bıraktım.Ne fark eder ki? Önceden de dinlemiyordu zaten beni.Çaresizce ben mi zorluyordum onu? İçi sızlamıştır belki beni görünce? Oturup dinlerdi gecenin hatırına,ismimi kendine yakın bulurdu.Aynı anlama gelen iki sözcük rüzgar ve meltem.Ama o başkaydı.Adına layık.
   Ben ne esmeyi bildim, ne esintiyi.

   Şimdi son kadehi kaldırıyorum.Son kez sağlığına içiyorum.Son kez rüzgarı derdimi dinlemeye çağırıyorum.Son kez matemini tutuyorum.Son kez diyorum.Tutabileceğime inanamadığım bir söz daha veriyorum.Bu gemi batsın istiyorum,sönsün ışıkları, sussun sessizlik,unutulmuş olsun ,boğulsun, artık yok olsun.
Ben artık kalbim ayağa kalksın istiyorum.
.
***

   Nedensiz eskilere takıldım gittim.Onlar başka evet eski olan ne varsa güzel.
Geçmişten gelen en özel olan.Rahatlatan ,anlamsız şekilde bir anda hislerine tercüman olan.Annemle dinlemeye doyamadıklarımızdan bir kaçı, yazarken dinlediklerim oldu.

ajda pekkan_ ya sonra
erol evgin_bir de bana sor
nesrin sipahi_sonhıçkırık
ayten alpman_söyle buldun mu?



2 yorum:

  1. levent yüksel de, ya sonrayı hakkını vermiş de söylemiş Melt tavsiye ederim.. :)
    yazı yine süper as always :D
    duygulandım yine yeni yeniden melankoliye bağladım kırıldım ama fotoğrafı duvara yasladım diyomuşm :) thanx a lot :))

    YanıtlaSil
  2. okuduğun için ben daha çok thanks a lot :))

    YanıtlaSil