15 Şubat 2011 Salı

Bir Kuşun Masalı

  Bir varmış bir yokmuş...
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde Güzellikler Ormanı içinde, Mutlu Kuşlar Krallığı kuşları yaşarmış. Bu krallığın kuşları mutlu uçar, mutlu yaşarmış. Fakat bir kuş varmış ki (adı Mutsuz Kuş) mutlu görünür, için için mutsuzluklar duyarmış. Çünkü; Mutsuz Kuş, kuş kralının kızına aşıkmış. Prenses kuşun tüylerindeki yeşili, yemyeşil ormanı bile kıskandırırcasına güzel bulur, gökyüzünde uçarken bulutlarla kardeş olduğunu düşünürmüş. Ama yapabileceği hiçbir şey yokmuş prensese kavuşma için... Dertli dertli yaşarken bir gün olanlar olmuş. Güzellikler ormanına Kötü Kuşlar ülkesinin kuşlarının saldıracağı duyulmuş. Tüm kuşları bir korku sarmış. Çünkü Kötü Kuşlar ülkesinin kuşları; güçlü, korkusuz ve zalimmiş.
  Mutlu Kuşlar kralı ormanın dört bir yanına haberler salmış. Korkusuz kuş askerlerini savaşmaya çağırmış. Kötü Kuş Kralını yakalayıp ülkeyi kurtarana da kızı prenses kuşu vereceğini söylemiş. Bunu duyan Mutsuz Kuş hemen orduya katılmak istemiş ama; bir sorun varmış: Mutsuz Kuş  savaşmayı bilmiyormuş. Yeteri kadar da güçlü değilmiş. Hiç vakit kaybetmeden Güzellikler Ormanının derinliklerinde herkesten uzak yaşayan bilgili, güçlü büyücü İbibik kuşuna gitmiş.
  İbibik kuşu ona büyü ile dövülmüş bir kılıç vermiş. Bu kılıç onu güçlü kılacak, düşmanını yenmesini sağlayacakmış. Fakat İbibik kuşu ona gitmeden şöyle demiş "savaş bittiğinde senden bunun karşılığını alırım."Mutsuz Kuş tamam diyip krallığa geri dönmüş. Kendine çok güveniyor, içinde prensese duyduğu aşk dolup taşıyormuş. Derken savaş başlamış. Mutsuz Kuş Kötü Kuşlar ülkesinin kuşlarıyla savaşmış, savaşmış, savaşmış... Savaş tam kırk gün kırk gece sürmüş. Mutsuz Kuş çok başarılı olmuş savaşta. Şanı ormanın her köşesine yayılmış. Herkes onu anlatıyormuş, herkes ona imreniyormuş. Mutsuz Kuş hiç olmadığı kadar mutluymuş. Zaferleri onu mutsuzluklardan çekip çıkarmış. Kötü Kuşlar Kralını da tek başına yenen Mutsuz Kuşu, Mutlu Kuşlar Kralı huzuruna çağırmış. Ona minnettar olduğunu söylemiş, bir de kızını vereceğini... Mutsuz Kuş tam kralın önünde eğilmiş, şükranlarını sunarken birden İbibik kuşu belirivermiş. "Senden yaptığımın karşılığını almaya geldim." demiş. Mutsuz Kuş "Söyle demiş, ne istersin Bilge İbibik Kuşu?."
İbibik kuşu "Senden prensese duyduğun aşkı istiyorum; ama onu veremezsin, o zaman prensesi vermeni istiyorum." demiş.
 Mutsuz Kuş prensese bakmış sonra da İbibik Kuşuna. Peki demiş," Sana istediğini vereceğim hem de ilk istediğini, prensese duyduğum aşkı." İbibik Kuşu şaşırmış "Nasıl?" demiş.
  Mutsuz Kuş, İbibik Kuşunun ona verdiği kılıcı alıp göğsüne saplamış, sonra da  kalbini çıkarıp atmış İbibik kuşunun önüne." Prensese  duyduğum aşk işte burada!.." diyip yığılıvermiş cansız bedeni.
  Mutsuz Kuş böylece prensesi kurtarmışken, canından da olmuş. Çünkü Mutsuz Kuş anlamış ki, onu kahraman yapan prensesin varlığı ya da kılıç değil, prensese duyduğu aşkmış!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder