5 Şubat 2011 Cumartesi

Sevgililerin Değil, Kırmızıların Günü!!

   Gün  ve tarih kavramımı yitirdiğim şu günlerde etrafın kırmızalara boyanması,reklam jeneriklerinin  ayrı bir özenle hazırlanması,milletin hediye ne alsam diye saç baş yolduğu,anlam veremediğim şu kırmızı gün ,sevgililer günü geliyormuş yine.Ocak sonu yaklaşır yaklaşmaz gün sayıyor herkes.(Bana kalsa 13 şubattan 15 şubata atlarım direk).Nedir bu günü önemli yapan anlamıyorum bir türlü.Ticaret kokan,gereksiz bir gün işte..Zaten kutlanan o kadar çok gün varken buna ne hacet?İlla hediye alıp vermek için bugün mü gerekli yada özellikle bugün de hediye almayınca sevdiğine değer vermemiş mi oluyor insan?Ne bu çelişki?
    Baktığınız her dükkan camında  ürünlerin neredeyse tümü kırmızı,parlak, janjanlı kalpli,güllü,çiçekli, böcekli,son derece 'artık yeter' diye çığlık attıracak türden.Kalpli balonlar sokaklar da uçuşuyor,çiçekçiler resmen kırmızı gülü gözünüze sokuyor.'Almayacağım,  git başımdan!' diye azarlasan da yok illa yapışıcak üzerine çiçekçi.Elinde ki sepeti de önüne tutuyor bariyer görevi görsün diye,kaçamazsın zorla da olsa alıcaksın!!Atlatana kadar akla karayı seçiyor insan.Üstelik anlattığım bu durum tek başına olduğunuz da oluyor.Bide sevgilin varsa sepette ki güllerin hepsini aldıracak çiçekçi.Ayrıca kırmızı renkten zaten pek hoşlaşmam,  bugün antipatimi tavan yaptırıyor.Hele birde 'seni seviyorum' yazılı  tshirtler,bardaklar,yastıklar,ayılar.. Adamlar buldukları herşeye bir gül bir kalp basıp üzerine seni seviyorum yazmışlar.Üstelik fiyatlar da ,nasıl olsa alıcak millet diyip yüzde yüz kar yaptıran cinsten.1liralık gülü 20 liraya aldıran gün,sen ne büyüksün ,alnından öpesim var!!Doğum günü olsa anlarım o zaten  kişiye özeldir.Sanki özel günlere karşıymışım gibi oldu bu yazı.'Meltem ya ne şimdi bu ?!' diyen çok değerli bazı arkadaşlarımın sesleri kulağımda şimdiden çınlıyor.Kimsenin kutlama hevesini kursağından bile daha aşağıda bırakmak gibi bir niyetim yok.Bugün her yıl olduğu gibi yaşanacak elbet amma velakin illa topluma uyup kutlamak gerekse samimi bir 'seni seviyorum ' fısıltısı kafi olmalıdır seven kalplere.

4 yorum:

  1. hele de şu günde yeterli hediye almadı,süpriz yapmadı diye sevgilisine azap çektiren süper kızlara ne demeli..

    YanıtlaSil
  2. di mi.. kendine yer edindiğin sıcacık bi yüreğin mutluluk verici güveninden daha çok neyin önemi var ki bu hayatta sanki.. o mutlulukla gülümsemenin değerini neye göre biçimlendirebiliriz..

    YanıtlaSil
  3. onlara birşey demiyoruz çünkü onları tercüme edecek sözcük mevcut deil,pes desek yeter.sevginin değeri oyuncak ayılarda,yastıkta bardakta ise ah ki ahh..,

    YanıtlaSil
  4. onlar zaten sözde aşıklar oluyorlar.sevgisi sahte insalar

    YanıtlaSil